Page path:


Oppgradering av MF Stavangerfjord

 
13. sep. 2021

FJORD1’s ferge «Stavangerfjord» ligger til kai ved Mekjarvik på Randaberg like utenfor Stavanger.

 

 
Erling Aksnes
Dette er et av flere oppdrag han og teamet har hatt for FJORD1, sier Erling Aksnes, prosjektleder i KAEFER Energy.
Himling
Fra venstre: Heiko Iversen og Torstein Isaksen, den nye himlingen kan ses i bakgrunnen.

Om bord på ferga har KAEFER Energy pågående aktiviteter innenfor fagene innredning og isolasjon.

«Vi har hatt flere oppdrag på FJORD1’s ferger. Tre av oppdragene innebar å skifte gulvene i salongen, mens her skifter vi korrugerte himlingsplater over bildekket. Vi har demontert og fjernet 1000m² himlingsplater, skiftet profilene som platene festes til og montert opp nye himlingplater. Dette er den andre ferga vi skifter himlingen på»

KAEFER Energy har lang fartstid innenfor innredningsfaget og leverer tjenester til blant annet nybygg og renovering av kontorer, oppholdsrom, kjøkken, lugarer, baderom, samt tekniske rom. Noen av disse jobbene blir styrt fra KAEFER Energys kontor på Bryne.

Om bord på Stavangerfjord er det høy aktivitet, biler, campingvogner, is og sveler er erstattet med mobile lifter, arbeidsbord og sveiseapparater.

Ved ett av arbeidsbordene på bildekk merkes og kuttes en av takplatene som skal monteres.

«Vi nærmer oss ferdigstillelse av monteringen. Det har vært full gass her siden mandag og vi har frem til fredag denne uken på å ferdigstille taket, for da legger ferga fra kai.»

Innvendig i oppholdsrommet på fergen pågår renovering av trappesjakter, toaletter og korridorer.

Toalettene er reparert med KAEFER Energys eget gulvsystem, ENERGY Dexcoat™.

Ståle Ersdal har jobbet som gulvlegger i KAEFER Energy i flere år og har lagt noen kvadrat kilometer med gulv på båter og offshore-installasjoner.

Ståle Ersdal monterer trappeneser.
Ståle Ersdal monterer trappeneser.

«Her har vi fjernet det gamle belegget og montert nytt, og nå installerer jeg trappenesene. Det er noen 1000 talls personer i året som tramper opp og ned i disse trappene og trappenesene tar av belastningen på det mest utsatte punktet samtidig som de har en anti-skli funksjon.»

Oddgeir Samuelsen, som er avdelingsleder på Bryne legger til:

 «Vi nok en gang har blitt valgt av FJORD1 som leverandør av innredning og isolasjonstjenester. Disse tildelingene kommer av at vi frem til nå har levert til riktig tid og avtalt pris, uten hendelser.»

Kjell Ove Svensson «Kosen».
Kjell Ove Svensson «Kosen».