Page path:


KAEFER Energy rydder strendene!

 
28. okt. 2021

Pandemien tok en periode ifra oss noe av det viktigste vi har, nemlig muligheten til å møtes. Nettopp derfor var det med en god klump i halsen at store og små deltok på strandrydding sammen med Clean Shores Norway på Hodnefjell på Mosterøy 24. oktober. 

 

I overkant av 30 personer fra KAEFER Energy, inkludert familiemedlemmer fikk oppleve en meningsfull dag på stranden.

Per Steinkopf, leder for HMSKR-avdelingen i KAEFER Energy, sier at det ga en god følelse å delta i ryddeaksjonen, og at det ga mersmak.

Fangsten på flere hundre kilo bestod hovedsakelig av dekk, plastemballasje, tau, fiskegarn, isopor, og metall. Stedet vi valgte å rydde ble foreslått av Clean Shores, og er et relativt nytt område også for dem. Det er et naturskjønt område der mye søppel dessverre har samlet seg opp i årenes løp, forteller Steinkopf.

Etter to timers rydding ble det en sosial samling med servering av ferske bakervarer og drikke. Her lekte barna sammen, og de voksne pratet om løst og fast, slik man pleide å gjøre før Norge stengte ned.

I tillegg til å rydde stranda for søppel, var det rett og slett godt å kunne treffes igjen, sier Steinkopf.

I tråd med KAEFER Energys bærekraftsstrategi, ble overskuddsmaten fra den sosiale samlingen umiddelbart etterpå kjørt til Matsentralen i Sandnes, som distribuerte dette til folk som trenger det.

Om KAEFER Foundation

KAEFER Foundation bidrar selskapet også til å beskytte miljø og natur; gjennom resirkulering, innsamling og rengjøring av avfall.

Som en del av KAEFER’s bærekraftstrategi, støtter KAEFER Clean Shores med 1000 euro per måned det neste året, i tillegg til at ansatte i KAEFER Energy deltar på ulike strandryddeaksjoner rundt om i landet. Målet er å engasjere våre ansatte til å bli med å rydde naturen for søppel, samtidig som strandrydding gir oss frisk luft, naturopplevelser, sosialt samvær med kolleger og en fin avkobling fra hverdagen. 

Om Clean shores

Clean shores er en global organisasjon som organiserer dugnader og opprydding langs kyst og strandsoner via lokale styringsgrupper. 

Strandrydding
Litt av "fangsten"
Strandrydding
Et naturskjønt område der mye søppel dessverre har samlet seg opp i årenes løp
Strandrydding
En meningsfull dag på stranden
Strandrydding
Små og store engasjerte seg i strandryddedagen